AKÎDE
Şirk Fırkalarından Birine Tâbi Olan Avâmın Hükmü 20 Eylül 2024 tarihinde eklendi

İlmi Araştırmalar ve Fetvâ Komisyonuna soruldu:

Soru: On iki imâmcı râfızîlerin avâmının hükmü nedir? Tekfîr ve tefsîk etmek yönünden dînden çıkan fırkalardan herhangi birinin âlimleri ile onların avâmı arasında bir fark var mı?

Cevâp: Avâmdan kim küfür ve dalâlet imâmlarından bir imâmı takîp ederse ve zulüm ve düşmanlık ile onların başlarına ve büyüklerine yardımcı olursa onlara onların hükmüyle, küfür ve fısk ile hükmedilir.

(Bu konudaki delilleri görmek için şu âyetleri oku:)

Allah Teâlâ dedi ki: "İnsanlar sana o saati sorarlar."(dan), "Ve: 'Rabbimiz! Gerçekten biz, reislerimize ve büyüklerimize uyduk da (onlar) bizi(hak) yoldan saptırdılar' diyeceklerdir." (Ahzâb 63-68)'e kadar ve Bakara sûresinden 165, 166, 167'yi oku, A'râf sûresinden 37, 38, 39'u oku, İbrahîm sûresinden 21, 22'yi oku, Furkân sûresinden 28, 29'u oku, Kasas sûresinden 62, 63, 64'ü oku, Sebe sûresinden 31, 32, 33'ü oku, Saffât sûresi 20 den 36 ya kadar oku, Ğâfir (Mü'min) sûresi 47 den 50 ye kadar oku.

Bunun dışında Kitâp ve Sünnet'te (delîl) çoktur. Bu yüzden Nebî sallallahu aleyhi ve sellem müşriklerin başları ve tâbileriyle savaştı ve onun ashabı da böyle yapıp liderler ile tâbileri ayırmadılar.

Başarı Allah'tandır. Allah nebîmiz Muhammed'e, âline ve ashâbına salât ve selâm eylesin.

Üye: Abdullah b. Kuûd
Üye: Abdullah b. Ğudeyyân
Nâib: Abdurrezzâk el-Afîfî
Başkan: Abdulazîz b. Abdillah b. Bâz
Fetâvâ'l-Lecnetu'd-Dâime, 2/376, 377

PAYLAŞ
  • Facebook'ta Paylaş
  • Twitter'da Paylaş