Allâme Şeyh Abdulazîz b. Bâz rahimehullâh'a soruldu:
Soru: Tam sabah namazının sünnetinin birinci rekatını bitirmişken sabah namazı(nın farzı) için kâmet getirildi . Burada hüküm nedir? En faziletli olan sünneti bırakıp farza geçmem mi yoksa nâfileyi tamama erdirmem mi?
Cevap: Nebî sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: 'Namaz için kâmet getirildiği vakit farz dışında bir namaz yoktur'. Müslim bunu sahîhinde tahrîc etmiştir. İ̇ster sabahın, ister öğlenin, ister diğer namazların sünnetleri olsun, sen râtibe sünnet kılıyorken namaz için kâmet getirilirse bu (sünnet) namazı kesersin. Meşrû olan budur. (Yani) son rükûyu yaptın ve böylece (namazı tamamlamak için) az birşey kaldı, bu durumda namazı tamamlarsın. Çünkü namazın en azı bir rek'attır ve senin bu namazından bir rek'attan daha az kalmıştır. O halde namazı tamama erdirip farz için acele edersin.
Ancak eğer kâmet geldiğinde birinci rek'atta isen yahut ikinci rek'atın rukûsunun öncesinde isen yapman gereken niyet ile namazı kesmendir. Nâfileden çıktığına niyet edersin. Ardından farz namaza hazır olmak için çabalarsın. Çünkü farz daha ehemmiyetlidir. Nafile ise farzdan sonra kazâ edilebilir. Sabah namazının sünneti kaçtıysa, farzdan sonra yahut güneş çıktıktan sonra kılarsın. Öğlenin önceki sünneti kaçtıysa, farzından sonra kılarsın.
Kaynak: Şeyh'in resmî fetvâ sitesi